Megbízható cég

Masszások, masszázs tanfolyam - Debrecen

masszázs tanfolyam Debrecen

Az alábbi masszázsokat oktatjuk is! Az eredményes masszázs tanfolyam elvégzéséről oklevelet adunk, amely vállalkozói igazolvány kiváltására jogosít! A masszázs tanfolyamokra ezen a telefonszámon jelentkezhet: 06 30 569 65 30


Masszázs terápiák: 15 éves pályafutásom során számos esetben tapasztaltam, hogy a masszázst nem megfelelő  módon és indikációban alkalmazták, ezért inkább rosszabbodott a beteg állapota, mint javult. Ezért nálunk alkalmazunk egy masszázs előtti  speciális állapotfelmérést ,amely révén részletes tájékoztatást kapunk a szervezetről. Így pontosan ki tudjuk választani,hogy milyen masszázst alkalmazzunk és a masszázs során, mely területekre helyezzünk hangsúlyt, ill. mely területek masszírozása felesleges vagy inkább kerülendő. Meghatározhatjuk továbbá a masszázs erősségét is. Masszázsok széles repertoárjából választhatnak a hozzánk betérők. A masszázsra is igaz az, ami számos más terápiára, két beteg sem egyformán reagál rá. Tehát itt is figyelembe kell venni a beteg személyiségét és nem utolsó sorban a beteg egészségi állapotát, csontrendszerét, izomrendszerét!

masszázs tanfolyamok Debrecenmasszázs tanfolyam Debrecenbenmasszázstanfolyam Debrecen területén

 

Masszázsaink:


masszázs tanfolyamOrvosi gyógymasszázs, amely az alábbi 9 masszázs kombinációjából tevődik össze:

1. Svédmasszázs: a legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Eredetileg testgyakorlatokkal kombinálják.(izületek és gerinc kimozgatása). A masszőr simító, lazító, dörzsölő, rezegtető, gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. Fizikális és neurohumorális hatása segíti a test egészséges működését, gyorsítja a betegségek gyógyulását. Csökkenti a fájdalmat, felgyorsítja a sérülés utáni felépülést. Enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de legfőképpen elősegíti a relaxációt, csökkenti a stressz hatását. A masszázshoz használt illóolajok, krémek szintén a pszichés állapotra hatnak (ellazulás, felfrissülés, izomgörcs, fájdalom). Ez az aromaterápiás masszázs.

2. Frissítő masszázs: ezt azoknak ajánljuk, akik fáradékonyak, enerváltak, rosszul alszanak. Ha valaki feszült, ingerült, szervezetében energia túltengés van azoknál
ezeket az elemeket nem célszerű alkalmazni.

3. Szegment (dermatóma ) masszázs: Ottó Gaskell fedezte fel a bőr beidegzésének szelvényezettségét 1886-ban. 1889-1896 között Head vizsgálatot végzett, amelynek során összefüggést vett észre a bőrtakaró és a belső szervek között. Az egyes szervek megbetegedései az azonos szegmentumhoz tartozó bőrön, izmon, izületen, idegen elváltozásokat mutatnak. Ez a belülről kifelé irányuló hatás megfordítható: a bőrön, kötőszöveten, izmon létrehozott elváltozás befolyásolja a belső szervek működését.Ez a kívülről befelé irányuló hatás képezi a terápia alapját. 1917-ben McKenzie a szervek és az izmok között talált összefüggést, miszerint a belső betegségek a hozzájuk tartozó szegmentben fokozott érzékenységet mutatnak. A szegment masszázs célja: a megfelelő szegmentumokra kifejtett hatással a betegséget fenntartó reflexkört megszakítja és normalizálja a szegment szöveti állapotában kialakult kóros funkciózavart. Miután a szegment masszázs hatása specifikus, így ismerni kell a szegmenteket. A kezelést csak a heveny fájdalom lezajlása után lehet elkezdeni. Tartama: 20-30 perc, belső szerveknél hosszabb: 30-40 perc. Hetente 3-4 szer végzik.

4. Kötőszöveti masszázs: a kötőszövet szerepe többrétű. Részt vesz a szervek táplálásában, raktározásában, védelmet nyújt a különféle fizikai és mechanikai ártalmakkal szemben. 1928-ban Elisabeth Dikkue saját érszűkületi problémáján keresztül 10 év alatt a freiburgi orvostudományi egyetem klinikáján dolgozta ki ezt a masszázs típust. Ezt a kezelést többször megismételte amikor alsóvégtagjaiban bizsergést, átmelegedést érzett. Tapasztalatai alapján kidolgozta és bevezette a kötőszöveti masszázst mint új kezelési módot, alkalmazása hatékony volt. Így elkerülhette a műtétet, nem kellett a lábát amputálni. Többek között javítja a vér-és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, szabályozza a hormonháztartást, csíllapítja a fájdalmat. A kötőszöveti masszázs neurovegetatív úton befolyásolja a belső szervek állapotát, functionális zavarait.

5. Akupresszúrás és meridián masszázs: az akupresszúrás masszázs lényege, hogy az akupunktúrás pontokat masszírozzuk a megfelelő technikával (mindig az adott problémának megfelelően), ezzel párhuzamosan meridián masszázst is végzünk. Ezzel elérjük a szervezetben, hogy az energia blokkok feloldódnak, az energia áramlása megindul.

6. Akupresszúrás fejmasszázs: az arc és fejbőr(skalp) területén található akupresszúrás pontok, meridián vonalak masszírozását jelenti. Nagyon jó hatású fejfájásra, stresszre, úgynevezett manenger betegségekre, elalvási problémákra.

7. Shiastcu masszázs: ezt leginkább azoknak javasoljuk, akik nehezen tudnak ellazulni, elaludni. Nem egyszer előfordult, hogy másfél, két órát is aludt a páciens a masszázs után. Röviden úgy jellemezhetnénk, hogy masszázs és jóga egyben, a légzés figyelembevételével masszírozunk.


8. Talp masszázs: állapotfelmérés után célzottan tudjuk masszírozni az adott problémás szervhez tartozó reflex zónát. Meg tudjuk határozni, hogy elsősorban, mely reflex zóna pontokat milyen erővel, mennyi ideig kell masszírozni.

9. Nálunk egyedülálló a lágy manuálterápia, amely mentes minden hirtelen mozdulatoktól, rángatásoktól mégis eredményesen kimozgatja a gerincet és az izületeket!

Az orvosi gyógymasszázsnál a fenti  kilenc masszázstípus kombinációját alkalmazzuk, plusz minden esetben sor kerül a fej és a talp masszázsára is. (Magyarországon gyógymasszőri tevékenységet gyógymasszőr csak reumatológus szakorvos ellenőrzése mellett végezhet, orvosi ellenőrzés nélkül csak frissítő masszázsra jogosult.)

További masszázsaink:

lábmasszázs

Nyirokmasszázs: melynek során serkentjük a nyirokelfolyást,ill. a nyirokcsomók kiürülését. Ezt a masszázst ajánljuk főleg méregtelenítésnél, segíti a méreganyagok eredményes kiürülését. Szoktuk még alkalmazni alakformáló kezelések során, például rádiófrekvenciás kezeléseknél mezoterápiás kezeléseknél, ahol a felolvasztott zsírmennyiséget a nyirokutakon elvezetjük.

Cellulitmasszázs ill. ezt követően testtekercselés: mind a masszázs, mind a tekercselés során természetes, nagy vegytisztaságú, magas technológiával előállított ha -tóanyagokkal dolgozunk. Nem mindegy ugyanis a bevitt készítmény nagyfokú hatékonysága a cellulit csomók eltüntetésére, ill. mivel mélyre juttatjuk, így a szervezetre gyakorolt hatása sem.

Alakformáló, zsírégető masszázs: ez magában foglalja a cellulitmasszázs,nyirokmasszázs,méregtelenítő masszázs,vakuum masszázs  kombinációit ,valamint  bizonyos speciális hasmasszázst. Ez utóbbi biztosítja a megfelelő emésztést. Pluszban  fülbe ültethető  tűket  helyezünk be a  fül  megfelő  akupunktúrás  pontjaiba, ami akár  7-10  napig ott is maradhat, így tartósan hosszabb ideig is kifejtheti hatását. Biztosítja a megfelelő anyagcserét, csökkenti az étvágyat, optimalizálja a hormonrendszer működését.

Kéz-és lábmasszázs: ebben az esetben a masszázst megelőzi egy peeling(bőrradír), majd következik a masszázs, amit egy paraffinos kéz-és lábpakolással fejezünk be.

Sportmasszázs: rendszeresen sportolóknál javasolt időnkénti masszázs,fontos ellazítani az izomzatot, kilazítani, kimozgatni az izületeket, gerincet, hogy  a későbbiekben folyamatosan bírják a terhelést és ne alakuljanak ki izomgörcsök,í ngyulladások, izom-és ínszakadások. A vázizomrendszert  karban kell  tartani   ha rendszeres igénybevételnek, terhelésnek van kitéve!

Meleg lávaköves masszázs: főleg hideg időszakokra ajánljuk, ez nem csak átmelegíti  a testet, lelket, hanem nagyfokú csakratisztítással is bír.

Gyógynövényes (herbal)csomagokkal végzett masszázs: amelynek során az állapotfelmérés után határozzuk meg az alkalmazott gyógynövények összetételét. A masszázs során ezek a gyógynövény keverékek kioldódnak és így fejtik ki hatásukat közvetlenül a szervezetre.

Csokoládé masszázs: a masszázst megelőzi egy peeling(testradír), majd csokoládévajjal masszírozzuk át a testet. Inkább a pszichés hatása kiemelendő, valamint a bőrre kifejtett jótékony hatása is jelentős, a bőr sima, bársonyos lesz.

Thalassoterápia: algák, moszatok, plantonok kivonatatival végzett, peeling (test radírozás), majd ezt követi egy 1 órás masszázs, majd egy 40 perces testpakolás. Inkább a kozmetikában alkalmazzák. Hatása elsősorban feszesítő, fogyasztó, alakformáló. Ezt inkább alakformáló kezeléseink részeként szoktuk alkalmazni. Lásd részletesen lentiekben az orvoskozmetologia címszó alatt.

Lélekmasszázs: mellyel szó szerint a lelket masszírozzák. A masszázs után a páciens ellazul, a tudattalattiban elraktározott feszültség, gyász, stressz a masszázs során feloldódik,így lelkileg megkönyebbül.

Baba-gyerek masszázs: A test pontjainak masszírozása a belső működés normalizálásában az egész test fejlődési folyamatában segít. A baba mentalis és lelki funkcióit segíti a szeretteljes érintés, főleg ha ez a szülő és a gyereke között jön létre. Ennél a masszázsnál azt javasoljuk a masszázson kívül, hogy megtanítjuk a mamát  olyan masszázsra, amit otthon ő is nyugodtan elvégezhet, amelyhez nem szükséges orvosi felügyelet.

Keleti masszázsok:
indiai fejmasszázs - ezt főleg stresszes, nehezen ellazuló, fejfájós embereknek javasoljuk. Lehetőség van még kínai arc, test, talp masszázsra, thai masszázsra, köpöly és vákuum masszázsra is. Egyéb különlegesség számban menő keleti arc-és testmasszázsok (indiai, marokkói masszázsok, tibeti (méregtelenítő)  mézes masszázs, bambusz masszázs.


Nagyfrekvenciás masszírozó gép: képes az egész szervezetet átmozgatni, ez olyan frekvenciával és erővel történik, ami kézzel nem kivitelezhető. Ezt masszázsok előtt alkalmazzuk, mert nagyon jól átmozgat minden izmot és a nagyobb izomgörcsöket is feloldja.

Adatvédelmi tájékoztató