Megbízható cég

Izületi porcfeltöltés

Izületi porcfeltöltés
Nagyon sok beteg szájon át szed porcpótló készítményt, amelyből igen kevés épül be a porcba. A szájon át szedett porcpótlók a szervezetben még meglevő porcok táplálását szolgálják, ezáltal lelassítják, vagy megakadályozzák azok további pusztulását. Viszont fontos megjegyezni, hogy a teljesen elkopott porc nem szintetizálódik , porc nem képződik újra! Új porcot csak az alábbi technikával tudunk képezni és azt sem mindegyik izületben.

A térdizületben lehetőség van porc pótlásra, ami helyettesíti az elpusztult porcot, ezáltal tartósan csillapítja a fájdalmat, segíti a könnyebb mozgást (lépcsőn fel, illetve lefelé haladást), ami elsősorban az arthtrózisos izületi panaszokban szenvedő betegek legnagyobb problémája. Ezt a hyaluronsavas készítményt a térdizületbe lokálisan beadva egy kocsonyás állománnyá szilárdul, amely így teljesen pótolja az elkopott porc funkcióját. Sajnos ez az injekció csak térd-, váll-,  és bokaizületbe adható hatásosan.
Izületi porc pótlás
Nem adható csípő- illetve gerinc kisizületeibe (porckorongok helyére), ezért nagyobb a csípőprotézis, ill. gerincsérvvel operált betegek száma. Viszont jó hír, hogy a fentiekben részletezett térdizületi porcpótlóval (hyaluronsavval) eredményesen tudtuk csökkenteni a beültetett térdprotézisek számát. Ezen kívül még számos injekció beadására van lehetőség rendelőnkben, például izületbe adott gyulladáscsökkentő injekciók, illetve ideggyökhöz közvetlenül infiltrált gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók,amelyek  mivel a fájdalom forrásához adjuk sokkal hatékonyabb és gyorsabban hatnak, mint bármilyen intramuscularis (fenékbe) adott injekció, vagy készítmény.


A jobb felső ábrára kattintva láthatjuk a térdizületben elkopott porcot és a pótlás utáni állapotot, ahol látható az izületi porc regenerációja.

Adatvédelmi tájékoztató