Megbízható cég
Reumatológia Debrecen
Computeres állapotfelmérés
Saját vér terápia - PRP terápia
Orvosi lézerterápia
Izületi porcfeltöltés
Akupunktúra
Pulzáló mágnesterápia
Masszások, masszázstanfolyamok
Természetgyógyász Debrecen
Lágy manuálterápia

Izületi porcfeltöltés

Izületi porcfeltöltés
Nagyon sok beteg szájon át szed porcpótló készítményt, amelyből igen kevés épül be a porcba. A szájon át szedett porcpótlók a szervezetben még meglevő porcok táplálását szolgálják, ezáltal lelassítják, vagy megakadályozzák azok további pusztulását. Viszont fontos megjegyezni, hogy a teljesen elkopott porc nem szintetizálódik , porc nem képződik újra! Új porcot csak az alábbi technikával tudunk képezni és azt sem mindegyik izületben.

A térdizületben lehetőség van porc pótlásra, ami helyettesíti az elpusztult porcot, ezáltal tartósan csillapítja a fájdalmat, segíti a könnyebb mozgást (lépcsőn fel, illetve lefelé haladást), ami elsősorban az arthtrózisos izületi panaszokban szenvedő betegek legnagyobb problémája. Ezt a hyaluronsavas készítményt a térdizületbe lokálisan beadva egy kocsonyás állománnyá szilárdul, amely így teljesen pótolja az elkopott porc funkcióját. Sajnos ez az injekció csak térd-, váll-,  és bokaizületbe adható hatásosan.
Izületi porc pótlás
Nem adható csípő- illetve gerinc kisizületeibe (porckorongok helyére), ezért nagyobb a csípőprotézis, ill. gerincsérvvel operált betegek száma. Viszont jó hír, hogy a fentiekben részletezett térdizületi porcpótlóval (hyaluronsavval) eredményesen tudtuk csökkenteni a beültetett térdprotézisek számát. Ezen kívül még számos injekció beadására van lehetőség rendelőnkben, például izületbe adott gyulladáscsökkentő injekciók, illetve ideggyökhöz közvetlenül infiltrált gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók,amelyek  mivel a fájdalom forrásához adjuk sokkal hatékonyabb és gyorsabban hatnak, mint bármilyen intramuscularis (fenékbe) adott injekció, vagy készítmény.


A jobb felső ábrára kattintva láthatjuk a térdizületben elkopott porcot és a pótlás utáni állapotot, ahol látható az izületi porc regenerációja.

Adatvédelmi tájékoztató